MindSumo allows students to solve real-world projects from the world’s largest companies. Propose the next big idea and gain experience for job opportunities.

Applying for a scholarship? Check out our scholarship essays database>

Sample cover letter for Full Time position at Avans Hogeschool

POSITION:

Communication Instructor

GOT THE JOB? Yes

Beste meneer Verhees,

Bij het lezen van de vacature Docent hbo communicatie op de website van Avans, was ik meteen enthousiast. Naast het bedrijfsprofiel sprak ook de functieomschrijving mij direct aan. Het lijkt me zeer uitdagend om voor een groep technisch georiënteerde studenten te staan en hen communicatief sterker te maken.

Ik heb eerder als docent communicatie voor de klas gestaan. Namelijk op George Mason University, een universiteit in de Verenigde Staten. Ik heb daar les gegeven in Oral Communication, Interpersonal & Small Group Communication, en Freshmen Transitions. Ik was daar verantwoordelijk voor het begeleiden van de studenten met hun presentaties, het samenwerken in groepsverband en leerde hen efficiënt communiceren. Tijdens mijn drie succesvolle jaren op George Mason University heb ik kunnen ervaren hoe het is om met collega’s van verschillende disciplines samen te werken. Maar zag vooral hoe studenten met hun opleiding omgaan en hoe ik met mijn kernkwaliteiten daarop in kon spelen. Ik probeer een empathische en aanspreekbare docent te zijn. En gebaseerd op de evaluaties aan het eind van het lesjaar, zijn dit kwaliteiten die mijn studenten hebben gewaardeerd.
Ik begrijp het belang van goede communicatieve vaardigheden. En haal dan ook voldoening uit het helpen van anderen, en probeer hierbij hun vertrouwen te winnen, met als doel het vermogen om te communiceren op een hoger niveau te brengen.

Ik zou heel graag als docent communicatie bij Avans Hogeschool aan de slag gaan. Met mijn ambitieuze en gemotiveerde instelling ben ik er van overtuigd dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan uw organisatie. Graag licht ik dan ook mijn brief in een persoonlijke gesprek aan u toe.See our template for making your own punchy cover letter
Fact: Google is more likely to hire you if your resume includes side projects. Explore company projects on MindSumo